Review over een schaduwshoot

Geplaatst op

lieve woorden van een klant die bij mij voor de camera kwam en waarbij Dasja van schaduwfotografie hun prachtige zoon heeft getekend…

Zes jaar geleden was ik voor het eerst zwanger van ons eerste kindje. Na een volledig ongecompliceerde zwangerschap, voelde ik bij 37+4 weken minder leven en trok aan de bel bij de verloskundige. Eénmaal daar kon zij geen hartslag vinden, we werden doorgestuurd naar het Martini Ziekenhuis. Ik werkte zelf op de Intensive Care Neonatologie in het UMCG en wist wat er allemaal mis kon gaan tijdens de zwangerschap. Desondanks hield ik hoop en dacht ik dat het in het Martini Ziekenhuis wel goed zou komen. Echter hoorden we hier dat het niet goed was.. ons kindje was overleden. Vol verdriet gingen we naar huis, om ons de volgende ochtend weer te melden. Na een inleiding beviel ik bij 37+5 weken van ons prachtige zoontje Lenn. In de week dat we Lenn bij ons hadden, hebben we veel waardevolle herinneringen en foto’s gemaakt. Na Lenn hebben wij nog twee mooie dochters gekregen, Jula en Lemée. Ondanks de mooie foto’s die we van Lenn hadden, voelden we bij gezinsfoto’s toch altijd dat er iemand ontbrak.

Toen een collega mij vertelde over Ellen, die ook gezinnen fotografeert waarbij er een kindje gemist wordt en dat dit kindje doormiddel van een schaduw erbij getekend kan worden, wist ik niet meteen wat ik moest verwachten.

Schaduwfotografie was een concept waar ik nog nooit van had gehoord, ik heb wat wat speurwerk op de website gedaan en kwam zo op https://www.schaduwfoto.nl Ik was meteen ontroerd door het werk en begon te dromen over hoe onze zoon, die inmiddels bijna vier jaar zou zijn, eruit zou kunnen zien.

Ik nam contact op met Ellen om te laten weten dat wij graag een fotoshoot wilde hebben waarbij we later een schaduw konden laten maken door Dasja. Ik was op dat moment hoogzwanger van onze jongste dochter. Vanaf het eerste moment voelde het contact met Ellen warm en persoonlijk. Ze was open voor al onze ideeën en begreep onze wens om te wachten tot na de geboorte van onze jongste dochter, zodat we een complete gezinsfoto konden maken. Ellen stelde verschillende locaties voor. Uiteindelijk kwamen we uit bij Schiermonnikoog. Wij zijn echte eilandmensen en Ellen maakte vaak foto’s op Schiermonnikoog. De perfecte match dus.

We ontmoetten Ellen bij Lauwersoog en stapten samen op de boot. Ook in real life klikte het meteen. We hadden deze dag gehoopt op mooi weer, maar helaas was het regenachtig en mistig. Ellen stelde voor om het tijdstip iets te verschuiven in de hoop op betere omstandigheden. Hier waren we erg blij mee, want een fotoshoot in de regen zagen we niet zo zitten met een baby van 5 maanden. Gelukkig werd het droog, hoewel de mist grotendeels bleef hangen. Toch hadden we het idee dat juist de mist ook wel weer iets mysterieus kon doen. Ellen ging geweldig om met onze kinderen. Onze oudste dochter, toen 2,5 jaar en onze jongste dochter van 5 maanden voelden zich helemaal op hun gemak. Op speelse wijze maakte Ellen de foto’s, wat perfect werkte voor onze kinderen. Het was niet alleen een leuke fotoshoot, maar een hele gezellige geslaagde dag.

Na de fotoshoot stuurde Ellen ons de foto’s toe, zodat we onze favorieten konden kiezen. De foto’s waren allemaal prachtig, het was dan ook niet makkelijk om een foto te kiezen voor de schaduw van Lenn. Met de hulp van Ellen en Dasjaselecteerden we de foto’s die het meest geschikt waren. Ellen leverde deze aan bij Dasja, die vervolgens begon met tekenen. Het was een bijzonder proces waarin onze wensen centraal stonden. We vulden een vragenlijst in met kenmerken van hoe wij Lenn zagen, van zijn haar en kleding tot zijn lengte. Het eerste proefexemplaar ontroerde ons diep, hoewel we nog wat aanpassingen wilden aanbrengen aan zijn haren. Dasja luisterde aandachtig naar onze feedback en paste de tekening aan. Het eindresultaat was precies zoals wij Lenn in onze gedachten hadden!

We zijn enorm blij met de foto van ons complete gezin. Het is een prachtige herinnering die de liefde en verbondenheid van ons gezin weerspiegelt, inclusief de aanwezigheid van onze mooie Lenn. Deze ervaring met Ellen en Dasja heeft ons niet alleen een prachtige foto opgeleverd, maar ook een blijvende herinnering aan ons kleine mannetje, die voor altijd in ons hart leeft.

Marissa